Logo

Romanesco-gratin med kvark

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

gratinen også laves med blomkål - men den ser flottere ud med de grønne romanesco-buketter

Selvfølgelig kan gratinen også laves med blomkål - men den ser flottere ud med de grønne romanesco-buketter

800 g romanesco (en grøn blomkål - se nedenfor)

2 æg, blommer og hvider separeret

75 g kvark

1 spsk (oliven)olie

5 spsk mælk

1 spsk persille, hakket

salt og peber

2 spsk hvedemel

1 ildfast fad (30 cm Ø)

*

A. Romanesco gøres i stand og deles i buketter, der koges 4 minutter i letsaltet vand. Vandet hældes fra, og romanescoen skylles hurtigt med koldt vand.

B. 2 æggeblommer, kvark, 1 spsk olie, mælk og hakket persille røres sammen og krydres med salt og peber.

Hvedemel røres i.

2 æggehvider piskes stive med 1 knsp salt og vendes i dejen.

C. Dejen hældes i et ildfast fad.

Romanescoen fordeles på dejen og drysses med salt og peber.

Bages på i 15 minutter i den forvarmede ovn ved 210°C /Varmluft kan ikke anbefales.

Pr. portion: 21 g protein, 13 g fedt, 20 g kulh. = 288 kcal /1210 kj

Madopskrift billede

Romanesco

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.636 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her