Logo

Potee a L’Alsacienne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 lammebove
6 rensede grisetæer
6 gulerødder
3 porre
3 løg
3 fed hvidløg
3 porre
½ hvidkål
1 flaske hvidvin
1 bouquet garni (3-4 kryddernelliker, ½ tsk hel koriander, 3-4 enebær. ½ tsk hel sort peber, 3 laurbærblade og et par stilke timian bundet i en lille gazepose.)
1.5 kg kartofler
4 spsk hakket persille
200 g hvedemel
25 gær
salt
friskkværnet peber

Lammebovene udbenes og snøres.
Grisetæer flækkes og deles i 4 dele, bed evt. slagteren om at gøre dette.
Grøntsagerne skæres i passende, ikke for små stykker.
Det hele marineres natten over i vinen sammen med bouqet garni.

I en stor gryde koges det hele stille, til det er næsten mørt, evt. tilsat vand så det lige dækker.
Kartoflerne skæres i 3 mm skiver , der koges næsten møre i fonden.

Tradionelt laves denne ret færdig i ovnen i en stor cocotte af ler med låg (Römertopf), men en stegegryde kan også gøre det.
Kartoflerne lægges i bunden, med grønsagerne på.
Kødet lægges øverst og der drysses med salt og peber.
Der hældes fond ved så det knabt dækker, og det hele drysses med persille.

Cocotten skal forsegles med denne brøddej: gæren opløses i 1 ½ dl varmt vand og røres, æltes let sammen med melet og en anelse salt.
Tryk dejen fast langs lågeets kant, så gryden eller cocotten er helt lukket af.

Sættes i ovnen ved 190º indtil dejen er godt brun, og server retten direkte fra gryde eller cocotte.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.087 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her