Logo

Tærte med fyld Sørens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

175 g hvedemel

50 g nødder

150 g smør

80 g sukker

2 æggeblommer

1 knivspids salt

revet citronskal

vanilje

 

Hvedemel, finthakkede eller blendede nødder (du kan bruge hasselnød, valnød, pistacie eller mandler, som du nu vil), vanilje, salt og citronskal blandes godt.

Smørret æltes i med håndkraft, og dejen samles med æggeblommerne.

Lad den hvile koldt en times tid.

Del dejen i to og rul først en bund ud, som lægges i en smurt tærteform og forbages ca. 10 min. ved 200°C.

Tag tærten ud og kom fyldet i, læg et låg af den resterende dej henover, prik låget et par steder med en gaffel og bag videre ved 180°C i ca. 15 min. til kagen er gylden og sprød.

 

Fyld

250 g tranebær

150 g puddersukker

2 dl vand

2 spsk smør

 

Smør og sukker varmes igennem til det lige karamelliserer.

Kom tranebærrene i, vend dem godt i sukkeret og tilsæt vand.

Varm det hele godt igennem, før bærrene hældes på den forbagte tærtebund.

Låget lægges på, og kagen bages færdig.

Drys evt. med vanil­jesukker, når kagen er bagt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her