Logo

Fastelavnsboller med creme og flødeskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:  
1 dl lunkent vand
50 g gær
1 dl fløde
2 ½ spsk sukker
125 g blødgjort smør eller margarine
350 g hvedemel
  
Fyld:  
3 dl mælk
2  æg
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
2 spsk Maizena majsstivelse 
Flødeskum af ½ l. piskefløde
  
Pynt:  
150 g flormelis
2 spsk kakao
3 spsk vand
 
Kom det lunkne vand i en skål og smuldr gæren deri. Rør rundt til gæren er helt opløst.
Tilsæt fløde, sukker og det blødgjorte smør. (smørret bliver blødgjort ved at tage pakken ud af køleskabet og sætte den et lunt sted ca. en time før brug).
Rør rundt, tilsæt hvedemel og ælt dejen til den er glat – endelig ikke for fast.
Stil dejen til hævning i  ½ time med et viskestykke henover.
Imens kommes alle ingredienser til cremen op i en lille gryde og røres godt rundt, mens det bliver opvarmet.
Det skal lige nå kogepunktet, men må ikke koge og husk at røre godt rundt HELE tiden.
Tag gryden af varmen og lad det køle af.
 
Så deles dejen i to.
Hvert stykke rulles ud til en stor firkant som deles i 12-15 lige store
firkanter ca 10x10 cm.
På midten af hver firkant lægges derefter en lille spsk creme, hvorefter
hjørnerne på firkanten klemmes sammen over fyldet, derefter formes en
bolle.
Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu  ½ time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved
225°C i 10-15 minutter.
Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af, inden de pyntes med glasur, som er rørt sammen af flormelis, kakao og vand.
Lige inden fastelavnsbollerne skal serveres, piskes piskefløden til
flødeskum.
Skær et snit i siden af bollerne og fyld derefter flødeskum i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her