Logo

Clafouti med pærer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Clafouti med pærer

Clafouti er en klassisk fransk dessert. I denne opskrift bruges pærer, men næsten enhver slags frugt kan bruges, prøv fx også med 400 g udstenede kirsebær.


3 modne pærer, fx. Doyenne de Comice, (ca. 500 g) eller 1 ds. drænede, syltede pærer

3 æg

100 g hvedemel (ca. 1 ½ dl)

3 dl letmælk

65 g sukker (ca. ¾ dl)

Korn fra ½ stang vanille eller 1 tsk vanillesukker

5 g smør og lidt mel til formen

20 hakkede, smuttede mandler

1 spsk flormelis


Tænd ovnen på 200°C .
Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehuset.

Skær pærerne i både og del bådene i mindre stykker.
Pisk æg og mel sammen og tilsæt mælken lidt efter lidt.

Tilsæt sukker og vanille og pisk til dejen er glat.
Smør en tærteform (24 cm i diameter) og drys den med mel.

Fordel pærerne i formen.

Hæld dejen over pærerne og drys med mandlerne.
Bag kagen i ovnen til overfladen er gylden og kagen føles fast, ca. ½ time.
Drys med flormelis og server kagen straks.

Frugt pr. person: 125 g


Tips: Dejen kan også blandes i en blender eller foodprocessor. Så tilsættes alle ingredienserne undtagen mandlerne på en gang og dejen blendes glat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her