Logo

Brændernældebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g margarine eller smør
8 dl vand
50 g gær
1 spsk kommen
1 spsk salt
2 æg
2 dl tørrede brændenælder
3 dl rugmel
2 dl hvedekim
2 dl hvedeklid
1 L rugsigtemel
7-8 dl hvedemel

Smelt fedtstoffet og hæld vandet i.
Varm blandingen op, til den er hånd­varm og opløs gæren i væsken.
Stød kommenfrø og salt og bland det og de øvrige ingredienser i væsken.
Gem et par dl hvedemel til senere.
Rør og ælt dejen godt og lad den hæve i 30 min.
Hæld dejen ud på et meldrysset bagebord og ælt den nogle minutter
med resten af melet.
Form den til tre brød og læg dem i smurte forme (á 1 ½ l.).
Hæver ca. 30 min.
Bages i nederste del af ovnen ved 200º i ca. 1 time.
Afkøles tildækket på en bagerist.

Det er vel natur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.872 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her