Logo

Hørfrøpleskner - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ide til lækkert mellemmåltid

Til 35 stk. Ide til lækkert mellemmåltid

 

250 g hvedemel

3 spsk hørfrø

2 spsk sirup

1 æg

8 spsk olie

50 g mørk chokolade

*

A. Ælt mel, hørfrø, sirup, æg, olie og 5 spsk vand sammen til en glat dej.

Pak den ind i folie og stil den koldt i 30 min.

B. Rul dejen ud i 5 mm's tykkelse.

Stik pleskner ud med en diameter på 4,5 cm.

Læg plesknerne på en bageplade med bagepapir.

C. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 15 min.

D. Tag forsigtigt plesknerne af papiret, mens de stadig er varme, og læg dem til afkøling på risten.

E. Skær chokoladen i små stykker og smelt den over et varmt vandbad.

Lav et lille kræmmerhus af pergamentpapir og fyld chokoladen i.

F. Klip spidsen af kræmmerhuset og pynt plesknerne med chokolade.

Kom plesknerne i en kagedåse, når chokoladen er tør.

 

Hvis man ikke har ret meget tid kan kiks, en müslistang eller ganske enkelt en tvebak med smør også gøre det. Men hold øje med næringsværdiangivelserne på emballagen.

 

Tips: Frugt med chokolade. Smelt chokolade i vandbad og dyp jordbær i den halvt op til blomsten. Lad dem tørre på en bageplade.

 

Per styk 282/68 kJ/kcal. 1 g protein. 3 g fedt. 6 g kulhydrat. 0 g fibre
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 941 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her