Logo

Pirogger med brisler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pirogger stammer oprindeligt fra Ukraine og bestå af dej med forskelligt indhold. Her laves piroggerne med brisler, som er en kirtel, der findes hos pattedyr. Kalvebrisler skulle være de mest delikate.

500 g kalvebrisler

eddike

salt og peber

smør eller margarine

hvedemel

½ citron, saft af

3 æggeblommer

175 g kogte, kolde kartofler

Pynt: frisk timian

Tilbehør: fin­strimlet kinakål i Tomatmarinade

*

 

Læg brislerne i koldt vand, tilsat 3 spsk eddike pr. l.

Lad dem ligge 2-3 timer og rens dem godt.

Læg brislerne i en skål og blancher dem - overhæld dem først med kogende og derefter med iskoldt vand.

Kog dem sagte i ca. ½ time i letsaltet vand og lad dem dryppe af.

Fjern hinderne omkring brislerne og del brislerne i små ternin­ger.

Bag 1½ spsk smør eller margarine af med 3 spsk hvedemel og spæd med så meget af suppen, at der dannes en stuvning.

Smag til med salt, peber og citronsaft og lad stuvningen koge i 10 minutter - rør hele tiden.

Tag gryden af varmen og tilsæt 2 æggeblommer, der er pisket sammen med lidt suppe. Rør godt og kom brislerne i.

Ælt hur­tigt 175 g smør eller margarine sammen med 175 g hvedemel og de revne, kolde kartofler og rul dejen ud.

Læg den ene halvdel på en smurt, hvedemelet plade og fordel stuvningen herover - ikke helt ud til kanten!

Klap resten af dejen over og tryk kanterne til med en gaffel.

Smør piroggen med æggeblomme og stil pladen i en 225°C varm ovn i 25-35 minutter.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.722 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her