Logo

Stegt lammekrone

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 koteletstykker med hver 8 koteletter med langt skaft (rygstykke med
ribben)
2 fed hvidløg
4 dl vand
1 stort løg
2 tomater
4 dl bouillon
1 dl cremefraiche 38%

Gnid kødstykkerne med salt, peber og pillede, overskårne hvidløgsfed.
Skær et ca 5 cm. langt snit på begge sider af hvert ribben og skrab
benene fri for kød og hinder i den ene side.
Buk de to stykker kød sammen, så de danner en krone, og bind dem
sammen med bomuldsgarn både helt forneden og midtpå.
Garnet skal strammes godt, for kødet svinder jo under stegningen, og
hvis garnet er bundet for løst, falder kronen fra hinanden.
Hæld vandet i ovnens bradepande og stil lammekronen på risten.
Dæk benspidserne med alufolie eller små papirmanchetter, så de ikke
bliver brændt.
Form et stykke alufolie til en passende stor kugle, som trykkes ned midt
i kronen, så den ikke mister faconen under stegningen.
Stil kronen i en 200ºC varm ovn og lad den stege i 1 ½-2 timer.
Løget pilles og skæres i kvarte, tomaterne skylles og halveres, og begge
dele kommes i bradepanden efter ca. 1 times stegetid.
Hæld bouillonen ved og øs hyppigt lammekronen over med stegesky fra
bradepanden.
Når stegen er færdig, fjernes bomuldsgarnet og kronen holdes varm.
Hæld skyen fra bradepanden gennem en sigte ned i en kasserolle, rør
creme fraichen i, varm saucen godt igennem og server den for sig selv.
Lammekronen stilles hel ind på bordet på et forskærebrædt og skæres
først for når alle har beundret det flotte syn.
Hertil passer nye bønner, ærter eller gulerødder, grillstegte tomater og
små pillekartofler.

Tips: Vist ser det det flot ud, hvis man fylder lammekronen med
grønsager inden serveringen, men endelig ikke med ærter, små runde
karotter eller majskerner, for de triller uvægerligt ud på dugen, når
stegen skæres for.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.473 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her