Logo

Pæretærte 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En specialitet, som gæster har været glade for i mange år. Smager også glimrende med æbler, ferskner eller blommer. Server den til festlige lejligheder. Oprindelsen fortoner sig i det uvisse. Om efteråret samles tit en masse frugt. Denne her opskrift er en god måde at bruge dem på.

Mørdej (til to tærter):
250 g hvedemel
175 g smør
65 g flormelis
1 æg
1 knivspids salt

Blandes sammen til en ensartet dej og hviler i køleskab ca. 1 time. Mørdejen kan blandes i en foodprocessor og er velegnet til frysning.

75 g smør
75 g sukker
1 spsk hvedemel
1 stort æg
100 g revet marcipan
4 pærer
evt. æble- eller ribsgele

Mørdejen rulles ud og lægges i en springform. Dejen røres godt sammen og fyldes i formen. Pærerne skrælles, halveres og trykkes ned i dejen med den buede side opad. Kagen bages ved 200º i ca. 30 minutter.
Hvis kagen ønskes glaseret, smeltes gele i en lille gryde og fordeles over tærten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.588 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her