Logo

Sprøde pandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 25 stk
4 dl hvedemel
3-4 spsk sukker
1 tsk salt
4 æg
1 dl olie
1 flaske mørk hvidtøl
3 dl mælk

To ting er vigtige for, at pandekagerne bliver gode.
Dejen skal være i orden, og pandekagerne skal laves med følelse.
Hvedemel, sukker, salt, æg og olie piskes sammen.
Øl tilsættes under piskning og derefter mælk.
Brug en elektrisk røremaskine til det hele.
Stil dejen i køleskab en times tid inden pandekagerne bages.
Mørk hvidtøl er med til at give pandekagerne en flot farve, og smagen passer fint til pandekager; men almindelig øl kan også bruges.
Dejen skal være tynd - evt. kan der tilsættes en smule mere mælk - så den flyder ordentligt ud på panden, når pandekagerne skal bages.
Der er sukker i dejen, som er med til at gøre pandekagerne sprøde.
Sukkermængden kan evt. reduceres.
Brug en tykbundet pande, derfordelervarmen godt over hele fladen.
Når panden er varm, fordeles et par dråber olie hen over pandens overflade.
Derefter er der tilstrækkelig olie i dejen til at sikre, at pandekagerne slipper panden. Pandekagerne skal bages ved høj varme.
Det er derfor nødvendigt, at dejen fordeles hurtigt på hele panden.
Det er nemt at lave pandekagerne på denne måde, hvor man blander olie direkte i dejen i stedet for løbende at smelte fedtstof på panden, som man nogle gange gør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her