Logo

1 Grunddej til surbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rugbrød

1. dag:
1 dl lunkent vand
1 spsk kærnemaelk eller yoghurt
1 dl sigtemel
gær paa størrelse med en ært eller citronkærne - altså ganske lidt!

2. dag:
1 dl håndvarmt vand
1 dl grahamsmel, fuldkornsmel eller groft rugmel.

1. dag røres hvedemel, væske og gær sammen og dækkes med film og står herefter lunt et døgn.
2. dag røres i blandingen fra 1. dag med ekstra vand og melet drysses over og det røres sammen. Herefter henstår det atter lunt et døgn. Hvis dejen herefter ikke lugter syrligt og viser tegn på en vis aktivitet - ja så står det et par døgn yderligere.
Og så gælder det bare om at passe godt på sin surdej - den kan jo principielt leve uendeligt, hvis den passes godt!
Opbevar den i køleskabet og lad en rest blive tilbage for hver gang den benyttes og læg lige så meget af det nye bagværksdej tilbage i glasset som der er taget. 2 dl surdej passer til et godt rugbrød.
Hvis surdejen ikke benyttes inden for en måned, så giv lidt vand og groft hvedemel som "foder".

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.301 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her