Logo

Æg-erstatning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Når man bager uden æg, har især kager tendens til at smuldre. Det kan du modvirke ved at bruge moset frugt, mere fedtstof eller ved at bruge æg-erstatning.

Her er flere løsninger:

 

Hørfrøslim:

hørfrø og vand koger i 5-10 min.

Massen presses igennem en si og den slimede masse afkøles.

3-4 spsk svarer til 1 æg. Kan anvendes til fars, kager og panering.
......
Sagomasse:

vand og 100 g sagogryn bringes i kog og koger 15 min, hvorefter masses afkøles.
3-4 spsk svarer til 1 æg. Kan anvendes i fars, brød, småkager og kokosmakroner.
......

Grødrismasse:

2 spsk grødris
½ liter vand
 
Kog 2 spsk grødris og ½ liter vand i 1 time ved svag varme.

Blend massen.
40 gram svarer til 1 æg.

......

Vegansk æg erstatning:

½ tsk kartoffelstivelse
½ tsk majsstivelse
½ tsk tapiokamel
5 tsk hvedemel
1 tsk olie

Bland det hele før brug.
Dette svarer ca. til et æg.
......

Tips: kan du ikke finde tapiokamel nogen steder så brug bare lidt mere normal hvedemel i stedet. Ligesom man også kan bruge mere majsstivelse i stedet for kartoffelstivelse og mere vand i stedet for olie. Men prøv jer lidt frem.

 

Tips: Bananer ofte kan bruges som æg-erstatning i desserter osv.

 

Tips: Æg-erstatningen kan holde sig ca. 1 uge i køleskab eller fryses ned i isterningbakker.

 
Det er også muligt at købe Æg-erstatning. Her er der typisk tale om et pulverprodukt som blandes med vand.

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.733 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her