Logo

Krydrede kikærtefrikadeller med rødløgssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydrede kikærtefrikadeller med rødløgssalat

Kikærtefrikadeller med masser af krydderier og smag, der står godt til den friske rødløgssalat. Grønsager pr. person: Ca. 275 g

 

250-300 g tørrede kikærter

1-2 spsk korianderfrø
35 g smør

2 hakkede løg

2 grønne peberfrugter i tern

1-2 fed hakket hvidløg

1 tsk chili og 1 tsk gurkemeje

½ bundt frisk koriander

2 dl yoghurt

2 æg

2 spsk hvedemel (eller kikærtemel)

Salt og peber

Olie til stegning


Salat:

2 rødløg i tynde ringe

Saft og revet skal af 1 usprøjtet citron

½ bdt frisk, hakket koriander


Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand natten over.
Kog kikærterne i 45 min. i frisk vand eller bouillon.

Lav imens rødløgssalaten. 

Bland løgene med citronsaft og -skal, koriander og salt og stil dem koldt.

Rist korianderfrøene på en tør pande.

Tag dem op og knus dem i en morter.

Smør på panden og steg løg, peberfrugt, hvidløg, chili og gurkemeje i 5 min.

Kom kikærterne i en blender med friske koranderstilke og lidt korianderblade samt lidt af yoghurten.

Blend til en grov masse, gerne med hele stykker kikærter i.

Rør massen med grønsager, æg, resten af yoghurten og mel til en fars.

Kom salt og peber ved.

Steg frikadeller/krebinetter i olie - gyldne på overfladen og gennemstegte.

Server på rødløgssalaten og gerne med mere yoghurt til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.968 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her