Logo

Citrontærte med marengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citrontærte med marengs

 

Citrontærte med marengs er en elegant fransk klassiker. Den søde marengs, sat i fine toppe, giver et perfekt modspil til den syrlige citroncreme. Inviter veninderne til eftermiddagshygge, og server citrontærte med marengs sammen med en lille kop kaffe, lavet på stempel. Så bliver det næsten ikke mere fransk!

8-10 personer

 

# Ingredienser

 

Tærtebund:
50 g grahamsmel
125 g hvedemel
1 knivspids salt
1 spsk sukker
75 g koldt smør
3 spsk mælk
tærteform med løs bund,26 cm i diameter

 

Citroncreme:
fintrevet skal af 2 citroner, usprøjtede
saft af 2 citroner (1 dl)
1½ spsk hvedemel
100 g sukker
1 dl mælk
3 hele æg
3 æggeblommer
50 g smør

 

Marengs:
3 æggehvider
150 g sukker
1 tsk citronsaft
*

 

Sådan laver du citrontærte med marengs

Tærtebund:

Bland grahamsmel, hvedemel, salt og sukker i en skål.

Skær det kolde smør i tynde skiver, og smuldr det i melet.

Tilsæt mælk, og ælt dejen hurtigt sammen.

Klap dejen til en flad cirkel, pak den ind i husholdningsfilm, og læg på køl i ca. 30 min.

 

Rul den kolde dej ud på et meldrysset bord, så du får en cirkel på ca. 30 cm i diameter.

Fold dejen sammen 2 gange, og flyt den forsigtigt over i tærteformen med hænderne under dejen, så den ikke sprækker.

 

Det er ikke nødvendigt at smøre formen til din citrontærte først.

Tryk dejen forsigtigt ud i formen - få den godt ned i kanten.

 

Skær overskydende dej af, så dejen flugter med formens øverste kant.

Prik dejen med en gaffel, og stil den på køl i ca. 30 min.

 

Bag derefter bunden til din citrontærte i en 200 C° varm ovn i ca. 20 min. (180 °C varmluft), til den er bagt helt færdig.

Tag tærteformen ud af ovnen, og lad den køle af, inden du samler din citrontærte.

 

Citroncreme:

Pisk citronskal, citronsaft, mel, mælk, sukker, æg og æggeblommer sammen i en gryde, og kog cremen godt igennem under piskning.

Skær smørret i små terninger, og pisk det i cremen.

Fordel citroncremen i den forbagte tærtebund, og lad din citrontærte køle af i køleskabet.

 

Marengs:

Pisk æggehviderne skummende med en elpisker.

Tilsæt 4 spsk sukker og citronsaft, og pisk videre, til æggehviderne er helt stive.

Vend resten af sukkeret i med en ske.

Hæld marengsen i en sprøjtepose med en stor, stjerneformet tyl, og sprøjt marengsen op på hele citrontærte.

Har du ingen sprøjtepose, fordeles marengsen på din citrontærte med en ske.

 

Bag citrontærte med marengs i ovnen ved 250 °C (225 °C varmluft) i 5-10 min., til marengsen er gyldenbrun.

Server citrontærte med marengs sammen med en god kop mokka.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.062 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her