Logo

Helstegt rådyrkølle i Webergrill

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 udbenet rådyrkølle med underløbet på
2-3 fed hvidløg
1 stort bundt persille
3 dl vindruekerne olie
1 spsk østerssauce
1 tsk quatre epices/four spices
Købes i specialforretning eller blandes af:
60 g hvid peber - 5 g nelliker - 15 g ingefær - 20 g revet muskatnød eller krydderurter som fx. rosmarin - timian - oreganon - salt og peber
 

Fyld køllen med salt, peber, hvidløg og persille og sy den sammen eller brug kødnåle.
Bland olie, østerssauce, krydderier og/eller krydderurter, salt og peber
til en marinade og læg køllen heri mindst 6 timer, gerne til næste dag.
Vend den ind imellem.
Fyld en Weber grillstarter med briketter og tænd.
Når kullene er glødende, hældes de i Webergrillen på begge sider af en drypbakke.
Køllen placeres med sammensyningen opad på risten over drypbakken,
låget lægges på og der grilles ½ time.
Pensel hvert kvarter med marinaden.
Køllen vendes, pensles og der grilles med låget på i endnu ½-1 time alt
efter størrelsen.
Køllen skal mærkes let fast, når man trykker på den.
Lad køllen hvile indpakket i ca 20 minutter, inden den skæres i skiver.
 

Tilbehør til sommerbukken:
Fx. friske grønne asparges, nye kartofler
Sauce beurre blanc (piskes sammen af nedkogt aspargesvand, lys
vildtfond, hvidvin, piskefløde og koldt usaltet smør i små klumper)
 

Tilbehør efterår og vinter: Fx. kartoffel rösti, bønner og rødvinssauce

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her