Logo

Nakkekam med grønsagspuré

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nakkekam med grønsagspuré

½ kg nakkekam uden svær
10 friske timiankviste
25 g smør
3 gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
1 porre i mindre stykker (ca. 100 g)
¼ knoldselleri i mindre stykker (ca. 100 g)
1 laurbærblad
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl vand
100 g Karolines Køkken kvark 1%
1 ½ spsk hvedemel
½ dl vand

Pynt: fintsnittet porretop
Tilbehør:
1 kg kartofler
400 g porre

Skær ikke for dybe rids på langs ad nakkekammen.

Læg timiankviste i ridsene.

Bind bomuldsgarn om 3-4 steder så kammen holdes sammen.

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.

Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt).

Tilsæt grønsager, laurbærblad, salt, peber og vand.

Steg nakkekammen ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (ca. ½ time i alt).

Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur efter ca. 20 min.

Den skal være ca. 65°C. Steg evt. kødet færdigt de sidste 10 min.

Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min.

Fjern laurbærbladet og kom grønsager og stegesky i et blenderglas.

Blend i ca. 20 sek. Hæld blandingen tilbage i gryden.

Rør kvark og hvedemel sammen i en skål. Tilsæt vandet lidt efter lidt.

Rør jævningen i grønsagspuréen og lad den koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag puréen til.

Fjern bomuldsgarnet fra nakkekammen.

Skær kødet i skiver og anret dem på et fad.

Server grønsagspuréen i en skål ved siden af.

Ikke fryseegnet

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.538 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her