Logo

Fyldte smørhorn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 g gær
2.5 dl mælk
480 g hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk salt
250 g smør eller margarine

Fyld:
100 g smør
85 g sukker
1 knsp. Kardemomme

Drys:
1 sammenpisket æg
25 g hakkede hasselnødder
25 g perlemelis

Rør gæren ud med kold mælk, rør salt og sukker i og ælt melet sammen med smørret, der er skåret i små stykker.
Ælt det til en dej. Del den i tre lige store dele.
Rul hver del ud til et langt rektangulært bånd på ca. 10 cm. bredde.
Skær dejen på skrå i 8 trekanter.
Rør 100 g smør med 85 g sukker og 1 knivspids kardemomme.
Læg en tsk af dette i den brede ende af hver trekant og rul dejen sammen om det.
Pisk et æg sammen og stryg hornene med det.
Hak nødderne fint, bland dem med perlemelis, og drys det på hornene.
Sæt dem på bagepapir på en plade og lad dem bage midt i en 225°C
varm ovn i 25 minutter.
Tips: Er fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.935 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her