Logo

Stegte sild med stuvede kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegte sild med stuvede kartofler

 

De stegte sild må gerne trække; lagen; flere dage, og er også gode til frokost på rugbrød.

Stege-/kogetid: 20 min. Trækketid: mindst 1 time. 2 personer.

 

#

4 hele sildefileter

4 tsk dijonsennep

4 tsk finthakket dild

3 spsk rugmel

olie til stegning

 

Lage:

1 skalotteløg

2½ dl lagereddike

125 g sukker

2 laurbærblade

5 hele peberkorn

 

Stuvede kartofler:

500 g friskkogte kartofler

2½ dl piskefløde

salt og friskkværnet peber

 

Pynt:

1 rødløg

1 spsk kapers

lidt frisk dild

*

 

PIL og hak skalotteløget og kog det igennem med eddike, sukker og krydderier.

Lad lagen køle af.

 

RENS sildene, og klip rygfinnerne af.

Smør sildene med dijonsennep på indersiderne, og dæk dem med hakket dild.

Luk sildene, og pres dem lidt sammen, så de ikke åbner sig.

Vend dem i rugmel, og steg dem sprøde på en varm pande med olie i 2-4 min. på hver side, til de er gennemstegte.

Læg dem i lagen, og lad dem trække ved stuetemperatur 1 times tid - eller i køleskabet 1-3 dage.

 

SKÆR friskkogte kartofler i terninger.

Kog fløden ind, til den tykner, og tilsæt kartoflerne.

Varm igennem under omrøring, og smag til med salt og peber.

 

ANRET de stegte sild med stuvede kartofler, finthakket rødløg, kapers og dild.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.183 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her