Logo

Kold chokoladekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marquise au chocolat - 6 personer

400 gr ren, mørk chokolade
80 gr smør
5 æggeblommer
100 gr sukker
10 æggehvider
1 dl piske fløde
3 spsk Grand Marnier
1 firkantet lagkagebund bagt på bageplade

Lagkagebund: se opskrift

Vanilliecreme: Se opskrift

Smør og chokolade smeltes sammen i vandbad og afkøles let. Æggeblommerne og de 80 gr sukker piskes hvidt. Æggehviderne piskes stive med 10 gr sukker. Fløden piskes også stiv med 10 gr sukker. Det hele blandes og Grand Marnieren tilsættes.

En sandkageform beklædes i bund og sider med lagkagebund og chokolademoussen hældes i. Der sluttes af med lagkagebund. Herefter sættes den i fryseren i ca 8 timer.

Anretning:
Vanilliecreme lægges ud på tallerkenen og en skive chokoladekage lægges på.

TIPS: Kan serveres med en ring af citronabrikoscreme i vaniljecremen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her