Logo

Koldskål med skyr og honningristet rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koldskål med skyr og honningristet rugbrød

 

Pisk lidt skyr i koldskålen - det giver både fylde og en frisk smag. En skøn dessert i varmen.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 30 min.

#

Koldskål:

2 æg (evt. pasteuriserede)

3-4 spsk rørsukker

½ stang vanilje

1 citron [øko]

250 g skyr naturel

¾ liter kærnemælk

 

Honningristet rugbrød:

4 skiver rugbrød (gerne med kerner)

3 spsk honning

15 g smør

 

Tilbehør:

frisk frugt eller rabarberkompot http://www.madABC.dk/455/rabarberkompot

*

Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en luftig creme med en håndmikser, og tilsæt fintrevet citronskal.

Pisk skyr i æggecremen lidt ad gangen.

Rør kærnemælken i lidt ad gangen, og smag til med citronsaft og evt. mere sukker.

Sæt koldskålen i køleskabet.

 

Smuldr rugbrødet til store krummer.

Smelt honning og smør på en pande, og bland rugbrødet i.

Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. og rist det gyldent ved 180 °C i 20-30 min. Afkøl, og opbevar i et glas med låg.

 

Server koldskålen med det ristede rugbrød og evt. lidt frisk frugt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.612 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her