Logo

Gammeldags æblekage fra Lyø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldags æblekage fra Lyø

Opskriften er fra før år 1800, men den tilberedes den dag i dag.
 
Få dage gammelt franskbrød smuldres, rives og blandes med smeltet smør.
Let syrlige æbler skrælles og skæres i tynde skiver.
I en smurt form lægges et lag æbleskiver, derpå kanelsukker så æblerne er helt dækket.
Derefter lægges et lag revet franskbrød.
Så æbler igen, kanel og brød osv.
Der sluttes med et lag æbler.
Kagen presses godt sammen og stilles i en forvarmet ovn ved 150°C i 1 ½ time.

Æblekagen afkøles og står til næste dag, inden den vendes ud og spises med flødeskum og gele.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
14416-10-2011 14:50:31 Jane Deleuran
Der skal ikke kanel i rigtig æblekage!!
Med venlig hilsen en lybo

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her