Logo

Oksekød og hvidløg i wok

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekød og hvidløg i wok

 

Denne hurtige og lette wokpande indeholder velsmagende orientalske krydderier og er en usædvanlig lækker ret.

• Broccoli er en god kilde til A- og C-vitamin.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Oksekød og hvidløg i wok

500 g mørt oksekød, fx oksefilet, inderlår eller højreb

5 fed hvidløg

2-3 spsk olie + olie til stegningen

4 spsk chilisauce

500 g spaghetti

200 g broccoli

1-1½ tsk salt

¼-½ tsk sechuanpeber, chilipeber, cayennepeber eller sort peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil og skiv hvidløgsfeddene og bland dem med olie og chilisauce i en rustfri skål.

Afpuds og striml kødet og lad det marinere i saucen - jo længere det marineres desto mere smag suger det til sig.

Desuden mørnes kødet af syren i chilisaucen.

 

2 Del spaghettien i mindre bidder og kog efter anvisningen på pakken.

Lad spaghettien dryppe af og skyl den i koldt vand.

 

3 Skær og snit stilkene på broccolien og del den ellers i små buketter.

 

4 Opvarm lidt olie i en wok eller på en stor stegepande med høje sider, ved middel varme 1-2 min.

Tilsæt kødet med marinaden og steg under omrøring 3-5 min.

Hvis kødet begynder at koge i marinaden så hæld væsken fra, gem væsken og tilsæt den senere sammen med spaghettien.

 

5 Tilsæt spaghetti og broccoli og steg yderligere 3-5 min, til alt er gennemvarmt og broccolien stadig er sprød.

Smag til med salt og peber og server straks.

 

Tips & råd  

 

Oksekød og hvidløg i wok

Skær altid kødet på tværs af muskelfibrene, for at få det så mørt som muligt.

Kødet trækker sig ikke sammen under tilberedningen og bliver ikke sejt.

 

Oksekød og hvidløg i wok

Sechuanpeber er en meget stærk pebersort fra Sechuan-distriktet i Kina.

Hvis du ikke kan skaffe den, kan du fint anvende chilipeber, cayennepeber eller almindelig sort peber.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 688 = kJ 2889

Kulhydrat 95 g Protein 41 g Fedt 16 g (21%) Fibre 6 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.910 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her