Logo

Fastelavnsboller med fyld - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ca. 10 stk

 

½ kg hvedemel (godt 8 dl)

2 ½ dl mælk

50 g gær

1 tsk stødt kardemomme

2 spsk sukker

125 g smør

 

Fyld:

4 spsk smør

4 spsk sukker

75 g rosiner

50 g hakket sukat

50 g hakket pomeransskal

50 g hakkede cocktailbær

æg

 

Udrør gæren i lunken mælk.

Rør de 50 g af smørret sammen med sukker og rør det i gærvæden sammen med korender, sukat og kardemomme, hakket pomeransskal samt hvedemel.

Ælt dejen godt sammen.

Sæt den til hævning på et lunt sted i 1 time.

Ælt nu resten af det bløde smør i dejen og udrul den til en 1 cm tyk plade.

Udskær i 5-6 cm firkanter.

Rør 4 spsk smør og 4 spsk sukker sammen og rør 75 g rosiner, 50 g hak­ket sukat, 50 g hakket pomeransskal og 50 g grofthakkede cocktailbær i.

Fordel det på dejpladerne.

Fold hver dej stykke om fyldet.

Sæt bollerne med sammenføjningen nedad på bagepladen belagt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i et kvarter.

Pensl med æg og bag ved 225°C i 15 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.127 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her