Logo

Varm chokolade-ravioli på lime-vanillesauce ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

med chilimarineret, exotiske frugtspid
(6-8 personer)
 
Chokolade-pastadej:
200 g hvedemel.
8 æggeblommer.
100 g cacao.
¼ dl Vand
 
Raviolifyld:
1 dl piskefløde.
100 g smeltet chokolade 66%.
25 g smør.
1 cl cognac
 
Sukkerlage I:
200 g sukker.
1 l. vand
 
Sukkerlage II:
¼ l. vand.
250 g sukker.
10 g frisk ingefær.
10 g frisk, stærk chili (afhængig af styrke)
 
Exotlske Frugtspid:
6-8 træspid a ca. 20 cm .
Ananas, kaki, papaya, mango
 
Lime-vaniljesauce:
5 dl mælk.
6 æggeblommer.
100 g sukker.
1 stang polynesisk vanilje.
Reven skal af 4 lime
 
Mocca-cacaosirup:
2 ½ dl moccakaffe.
2 ½ dl sukker.
1 spsk cacao
 
Pynt: Reven limeskal, ananaskirsebær
 
Pastadej: Hæld melet i en bunke på bordet, lav en fordybning i midten og kom de øvrige ind­gredienser i.
Ælt med hænderne til en smidig konsistens.
Kør pastaen på en pastamaskine eller rul den tyndt ud med en kagerulle. Stik dejen ud i en række store trekanter a ca. 10x5x5 cm.
Beregn 3 stk pr. person.
 
Raviolifyld: Pisk fløden næsten stiv og vend den i den smeltede chokolade med smør og cognac.
Stil chokolademassen på køl i et døgn.
Læg en spiseskefuld raviolifyld på den ene halv­side af pastatrekanterne.
Fold den anden del over og tryk kanterne godt sammen.
 
Sukkerlage I: Kog vand og sukker op.
Pocher raviolierne i sukkerlage lige under koge­punktet i 10 minutter.
 
Sukkerlage II: Kog vand og sukker op, tilsæt fint udskåret ingefær og chili. Afkøl.
 
Frugtspid: Udskær frugterne og stik stykker­ne på træspid.
Overhæld med sukkerlage II.
 
Lime-vaniljesauce: Pisk mælk, æggeblommer, sukker, reven limeskal og marven fra vanilje­stangen sammen og kog op under kraftig omrøring, til saucen begynder at legere.
 
Mocca-cacaosirup: Kog mocca og sukker op i ca. 10 minutter.
Tilsæt cacao, kog op igen og køl ned.
 
Anretning: Hæld den kolde lime-vaniljesauce på tallerkenen i den ene side og læg 3 varme ravioli ovenpå.
Pynt med reven limeskal og ana­naskirsebær.
Træk en tynd streg mocca-cocoosi­rup i bunden af tallerkenen på den anden side og læg det afdryppede exotiske frugtspid på.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.477 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her