Logo

Laks varmrøget

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 10 personer

1 stk Lakseside af Bornholmsk laks
100 g Mandelflager
Olivenolie
Peber og salt
100 g Enebærsavsmuld
1-2 stilke af Rosmarin, Løvstikke, Mynte og Salvie
1 ½ kg Trækulsbriketter
Webers Kuglegrill

Laksen tørres i et viskestykke og evt. ben fjernes omhyggeligt. Laksen pensles med olivenolie på begge sider. Der drysses peber på indersiden, som herefter dækkes tæt med mandelflagerne.

I bunden af en ca. 20x40 cm stor foliebakke fordeles enebærsavsmuldet. Herpå lægges de små krydderurtestilke. (andre krydderurter kan anvendes efter smag og behag)
Trækullene tændes op i en forvarmer, og efter ca. ½ til ¾ time hældes de på kuglegrillens kulrist. Herpå sættes nu foliebakken med savsmuld og krydderurter, og på den øverste rist anbringes den klargjorte lakseside.
Det gælder nu om at regulere såvel lufttilgangen under grillen, som afgangen i låget så langt ned, at kullene netop holdes i brand så savsmuldet langsomt afgiver røg uden at brænde hurtigt af.
Efter ca. 35-45 min. er laksen varmrøget og kan tages af, hvorefter den drysses med en passende mængde salt. (Undgå at salte laksen før den ryges. Saltet vil i så fald trække væske ud af laksen.)
Laksen skæres nu i passende stykker, helst med skindet bevaret og serveres med flødestuvet spinat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 513 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her