Logo

Flæskesteg 1952

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Julemanden med hjælpere kører hestevogn i Andelsbyen Nyvang ved Holbæk. Slagteren i Nyvang slagter og sælger svinekam ved Det store julemarked.

Ca. 2 kg: svinekam med ridset svær

salt, peber

2 laurbærblade

2 hele løg

5 hele peberkorn.

 

Gnid sværen med salt og peber, flæk laurbærbladene og læg snitter af dem ned mellem sværene sammen med peberkornene.

Sæt kødet på en pande (bradepande) i en hed ovn, læg de hele løg ved.

Steg ved jævn varme ca. 2 timer.

Tag stegen op på et varmt fad, hæld fedtet fra, kog panden af, og denne sky bruges til grundlag for saucen sammen med lidt god kødekstrakt samt skyen der lægger sig på bunden af fedtet.

Beregn til en opbagt sauce:

3 spsk, margarine el. fedt, 3 spsk. hvedemel, 2 kopper sky, salt, peber, evt. kulør og 1 dl. fløde.

Foretrækker man at stege med vand omkring stegen får man en bedre sky, men en mindre god steg og svær. Vandet skal da stå et par cm op om stegen.

Husmødrenes kogebog; 1952

 

Julemanden med hjælpere kører hestevogn i Andelsbyen Nyvang ved Holbæk.

Slagteren i Nyvang slagter og sælger svinekam ved Det store julemarked.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.124 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her