Logo

Overraskelses boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Overraskelses boller

 

Det saftige fyld og de sprøde små brød garanterer altid samme glade overraskelse.

Server dem så snart du har en mulighed. Festligt

• Olie indeholder enkeltumættede fedtsyrer, som har en positiv effekt på blodets indhold af fedt.

Forberedelse 1 time og 15 min. Tilberedning 30 min. 16 stk.

 

# Råvarer til overraskelsesboller

2½ dl letmælk

50 g gær

1 tsk salt

3 spsk olie

3¼ dl hvedemel

3½ dl grahamsmel

¾ dl hvedekim

1 bundt rucola salat

1 lille zucchini

75 g fetaost, mager

2 aflange tomater

eller 1 dl hakkede og afdryppede tomater fra ds.

1-2 fed hvidløg

1 bundt basilikum

75 g mozzarellaost

¼ tsk salt

¼ tsk sort peber

*

 

Fremgangsmåde:

1 Varm mælken til 37 °C. Opløs gæren i lidt af mælken.

Tilsæt resten af mælken, salt, olie, de to slags mel og hvedekim.

Gem lidt mel til æltningen.

Ælt dejen kraftigt, gerne i maskine til den er smidig og blank.

Drys lidt mel over og lad den hæve tildækket ca. 50 min.

 

2 Skyl og tør salaten og snit den fint.

Skyl zucchinien og riv den groft.

Smuldr fetaosten. Bland det hele i en skål.

 

3 Skold og flå tomaterne og skær dem i tern.

Pil hvidløget og hak det fint.

Hak basilikummen fint.

Skær mozzarellaen i tern.

Bland tomater, hvidløg, basilikum og mozzarella.

Krydr med salt og peber.

Læg bagepapir på to plader.

Varm ovnen til 200 °C.

 

4 Ælt dejen smidig, del den i 16 stykker.

Tril hvert stykke til en bolle.

Tryk bollerne flade.

Fordel fyldet på dem, 8 med fetaost og 8 med mozzarella.

Lad dem hæve 15 min. under et klæde.

Bag midt i ovnen 30 min.

 

Tips & råd


Overraskelses boller 

Gær med fuldkornsmel kræver meget væske.

Dejen er blød og klæbrig før hævningen.

Først efter hævningen kan dejen æltes og formes.

 

Aflange tomater indeholder mere frugtkød og mindre væske end runde tomater og bøftomater.

Derfor passer de særlig godt til fyld og i tærter.

 

PR. BOLLE: Energi: Kcal 149 = kJ 626

Kulhydrat 20 g Protein 6 g Fedt 5 g (30%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.076 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her