Logo

Stegte kyllingelår med nye kartofler og rustik ratatouille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegte kyllingelår med nye kartofler og rustik ratatouille

 

Mariner kyllingelårene dagen i forvejen, og på selve dagen steger du både kød, kartofler og grønsager i ovnen på en gang. Hvis du har nogle pæne ovnfaste fade, kan du servere retten direkte fra ovnen.

6 personer. Arbejdstid: 1 time og 15 min. Marinering: 6-12 timer. Bagetid: 35 min.

 

#

6 hele kyllingelår

1 fed hvidløg

1 tsk sukker

1 tsk sennepspulver

½ tsk chiliflager

salt og peber

2 spsk citronsaft eller vineddike

4 spsk olie

2 spsk friskhakket oregano eller 2 tsk tørret

 

Ratatouille:

1-2 rødløg

2 fed hvidløg

1 auberginer

1 squash

2 peberfrugter

3-4 spsk olie

salt og peber

350 g cocktailtomater

frisk basilikum

 

Tilbehør:

1200-1500 g nye kartofler

2 spsk olie

*

Læg kyllingelårene i en stor frysepose.

Rør knust hvidløg sammen med de øvrige ingredienser, og hæld marinaden i posen.

Luk til, vend rundt, og læg posen i køleskabet i 6-12 timer.

 

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Rengør kartoflerne - Læg dem i en stor skål med lidt koldt vand, og rør rundt med en skurebørste. Skift vandet et par gange.

Tør kartoflerne, vend dem med olie, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad (eller en bradepande) med bagepapir.

 

Pil rødløget, og skær det i både.

Pil og hak hvidløgsfeddene.

Rens grønsagerne (undtagen tomater), og skær dem i grove stykker.

Vend det hele sammen med olie, salt og peber i et ovnfast fad foret med bagepapir.

 

Tag kyllingestykkerne op af marinaden, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir.

Sæt dem i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 35 min.

 

Sæt grønsagerne i ovnen efter 10 min.

 

Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

Vend dem i grønsagerne, og bag dem med de sidste 10 min.

Hak en stor håndfuld basilikumblade groft, vend dem i grønsagerne, og server både dem, kartofler og kød direkte fra ovnen eller anret på fade.

 

TIPS: Hvis du savner sauce til kartoflerne, så rør en hurtig kold sauce af ½ liter græsk yoghurt, 2-3 tsk dijonsennep og en håndfuld hakkede krydderurter.

Tilsæt evt. også lidt hakket rødløg og smag til med salt og peber.

 

TIPS: Ratatouillen kan evt. bages i forvejen og serveres varm eller afkølet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.159 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her