Logo

Stroganoff Luxus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stroganoff Luxus

 

Nydelse på ukrainsk! Denne klassiske kødret bliver fuldkommen med cremefraiche, cognac og dijonsennep. Server med en kartoffelgratin. Festmad.

• Mørbraden er den møreste og magreste del af oksen. Fedtindholdet er så lavt som 3-4%.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 15-20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Stroganoff Luksus:

400 g oksemørbrad

4 spsk smør eller margarine

1 stort løg

1¼ dl oksebouillon (fond)

1 dl cremefraiche, 38%

1 tsk dijonsennep

et par dråber rødvinseddike

1 spsk friskpresset citronsaft

2 tsk cognac

½-1 tsk salt

¼ tsk sort peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Lad kødet få stuetemperatur og skær det i 5 cm lange, tynde strimler.

Smelt halvdelen af fedtstoffet på en teflonpande og brun kødstrimlerne kraftigt på alle sider. Stil til side.

 

2 Pil løget og tern det fint.

Smelt resten af fedtstoffet på en anden pande og steg løgene gyldne deri.

Tilsæt bouillon og cremefraiche og lad det koge sammen til en cremet sauce.

 

3 Smag saucen til med sennep, vineddike og citronsaft. Tilsæt det brunede kød.

 

4 Hæld cognacen på den pande kødet er brunet på og opløs stegeskyen.

Hæld det i saucen og rør rundt.

 

5 Lad det hele blive gennemvarmt uden at saucen koger, så kan den skille.

Smag til med salt og peber før serveringen.

 

Tips & råd

 

Stroganoff Luxus

Sennep laves af de gule frø af sennepsplanten. Tidligere brugte man en sort med sorte frø, men da de planter ikke egner sig til høst med maskiner, så ser man dem ikke mere. Frøene knuses og røres op med vand og får da en stærk smag. Hvis de røres med vineddike bliver smagen mildere. Sennep kan også smages til med forskellige krydderurter, fx estragon.

I handelen findes en masse forskellige sennepssorter fra mange forskellige lande. De mest kendte er fransk dijon sennep og Colmans sennepspulver fra England.

 

SERVERINGSFORSLAG

Bøf Stroganoff kan serveres med en kartoffelgratin og en rødbedesalat ved festlige lejligheder.

Vil man gøre det lidt enklere passer det også godt med pasta eller hjemmelavet kartoffelmos.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 249 = kJ 1046

Kulhydrat 3 g Protein 21 g Fedt 17 g (61 %) Fibre <1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.379 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her