Logo

Citrusis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

225 g sukker
3 spsk vand
2 æggehvider
½ tsk fintrevet appelsinskal
1 dl friskpresset citronsaft
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 dl sødmælk
 
Pynt: Appelsinbåde og citronmelisse
 
Kog sukker og vand i en gryde ved jævn varme, ca. 4 min.
En dråbe af blandingen hældt i en kop koldt vand skal kunne formes til en kugle.
Pisk æggehviderne næsten stive.
Pisk det kogende sukker i æggehviderne og bliv ved med at piske til
hviderne er stive og lidt afkølede. Bland appelsinskal, citron- og
appelsinsaft i æggehviderne.
Bland mælken i æggehviderne og hæld blandingen i en form (ca. 1 liter).
Stil formen tildækket i fryseren ca. 5 timer.
Rør i isen 3-4 gange under indfrysningen.
Anret isen på et fad.

 
Tips: Hvis en mere syrlig is ønskes kan appelsinskal og -saft erstattes af 1 dl citronsaft. Hvis en mildere is ønskes kan citronsaft udelades og erstattes af 1 dl appelsinsaft. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her