Logo

Spareribs marineret i øl med spidskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spareribs marineret i øl med spidskål

 

Ovn eller grill - steg spareribs marineret i øl, det er perfekt til en lun dansk sommeraften. Med nye kartofler, sprød spidskål og snaskede spareribs.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Samlet tid: 7 timer 30 min.

 

# Ingredienser

Spareribs:

1800 g revelsben (kamben - svinebryst)

Marinade:

2 ds hakkede, flåede tomater

1 flaske mørk øl

8 spsk ahornsirup

4 spsk china soja

2 chili (vælg selv styrke)

10 fed hvidløg

4 spsk hvidvinseddike

2 tsk tabasco

Tilbehør:

1 bdt. persille

1 kg kartofler

 

Citronfløde:

1 citron

2 dl piskefløde

2 spsk sukker

salt og peber (efter smag)

1 spidskål, ca. 800 g

1 tsk stødt kommen

*

Start gerne på spareribsene dagen før. 

Kog spareribs i ½ time i letsaltet vand.

Derefter skal marinaden mikses – så rør alle ingredienser sammen.

Så skal de lune spareribs bades i marinaden i køleskabet, meget gerne natten over

 

Næste dag (hvis du har haft tålmodighed til at marinere natten over) steges spareribs’ne i ovnen ved 210 °C, til de er gennemvarme og gyldne – det tager faktisk kun 4-5 minutter på hver side

Du kan også grille de marinerede spareribs på gas- eller kulgrill

 

Kartoflerne koges, persillen skylles og hakkes, og så vendes kartoflerne lige rundt i persillen inden servering

 

Når du skal lave citronfløden, river du først citronskallen og presser derefter saften af citronen.

Rør fløde sammen med citronsaft, citronskal, sukker, kommen, salt og peber, og lad det stå i ca. 20 minutter, til det bliver tykt

 

Fjern de yderste, grove blade fra spidskålen.

Skær kålen i grove stykker og vend det i citronfløden lige inden servering.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.055 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her