Logo

Røde linser med spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

225 g flækkede røde linser (masoor dal)
450 g frisk spinat eller 225 g frossen hel spinat
41/2 dl vand
1 tsk salt
3 spsk olie
1 tsk sennepsfrø
¼ tsk dyvelsdræk
1 middelstort løg, skrællet og finthakket
½ tsk stødt gurkemeje
½ tsk sukker
3 fed hvidløg
2 ½ cm. frisk ingefærrod
2 friske grønne chili

Rens omhyggeligt de røde linser. Kom dem i en skål og vask dem i flere hold rent vand. Læg dem i blød i ca. 15 min., og
lad dem dryppe af i en si.
Kom de afdryppede linser i en svær gryde sammen med spinat og vand.
Bring dem i kog. Læg låg over, og skru ned på lavt blus og lad retten
småkoge i 25 til 30 min., til linserne har optaget vandet og retten har
konsistens som en tyk suppe. Smag til med salt.
Mens retten koger, laver man baghar (tarka).
Hvidløg, ingefærrod og grønne chili laves til en pasta.
Opvarm olien i en lille stegepande på middel blus. Når olien er
gennemvarm, kommes sennepsfrø i, og så snart de springer, tilsættes
dyvelsdræk i. Ryst panden, så krydderierne ikke brænder på, og kom
så de hakkede låg i.
Steg det hele stadig under omrøring i 10 minutter eller til løgene er
gyldne og sprøde.
Kom gurkemeje, sukker og pasta i. Rør blandingen sammen i nogle få
minutter og hæld den så i de kogte linser.
Læg låg på, skru ned for blusset og lad retten koge i endnu nogle få
minutter.

Kom retten i en forvarmet skål og servér den varm med ris eller
chappati og en raita samt enten Baingan Maseledar eller Khumbi Aloo
aur Piyaz eller Kheema Matter Piyazwale.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her