Logo

Helstegt kylling med citronmelisse eller mynte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Helstegt kylling med citronmelisse eller mynte

Trækul:      Indirekte  

Gas:           Indirekte/middel varme

Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 1 ¼ time

 

1 citron

50 g sukker

1500 g majskylling

1 bdt citronmelisse eller mynte

1 tsk sorte peberkorn

1 tsk korianderlrø

2 spsk olivenolie

½ tsk salt

 

A. Skær citronen i tynde skiver.

Bring en lille grydefuld vand i kog, hæld citronskiverne i og lad dem koge i 2 min. Hæld vandet fra og skyl citronskiverne under koldt, rindende vand.

Hæld suk­keret og 1 ½ dl vand i en ren gryde og bring det i kog.

Tilsæt de blancherede citronskiver og lad dem simre i 10 min.

Tag gryden af varmen og lad citronskiverne køle af.

 

B. Før imens fingrene ind mellem skindet og kyllingebrystet, så skindet løsnes. Løsn også skindet på lårene.

Lad citronskiverne dryppe af.

Læg citronskiverne og citronmelissen eller mynten op under det løsnede skind på kyllingebrystet og -lårene.

 

C. Hæld peberkorn og korianderfrø i en morter og stød dem groft.

Rør blandingen ud i olien og stryg den ud over kyllingen.

 

Sørg for at der også kommer olie ind mellem kyllingens krop og lår, så der kommer koriander- og pebersmag over det hele.

 

Læg kyllingen midt på stegeristen og grill den indirekte over mid­del varme i 1-1  ½ time, til saften er klar, og et stegetermometer viser 77°C.

Lad kyllingen hvile i 5-10 minutter, før den skæres ud.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her