Logo

Saltkringler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Saltkringler


Uundværlige til øl og drinks 

Ca. 20 stk. Tilberedningstid: ca. 15 min. Hævetid. i alt: 45 min. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.

#

50 g gær

2½ dl vand

2 spsk olie

1 tsk salt

3 spsk kvark eller kefir

ca. ½ kg hvedemel (8 dl)

Til pensling: 1 æg

2 spsk groft (hav)salt

*

1. Smuldr gæren og udrør den i det lune vand.

Tilsæt olie, salt, kvark eller kefir samt halvdelen af melet.

Slå dejen kraftigt sammen.

 

2. Ælt resten af melet i dejen, så den bliver smidig.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. ½ time.

 

3. Ælt dejen let sammen og del den i 20 portioner.

Rul dem til lange tynde pølser som formes til små kringler.

Læg dem på bagepladen belagt med bagepapir.

 

4. Lad kringlerne efterhæve tildækket i ca. 15 min.

Pensl dem med æg og drys dem med groft salt.

Bag ved 225 °C på ovnens midterste rille i ca. 15 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 322 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her