Logo

Chokolademousse - lagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolademousse - lagkage


En dessert der alle dage har været et hit, er en luftig og lettere syndig chokolademousse. Den umiskendelig chokoladesmag kombineret med...


#

5 æggeblommer
5 spsk sukker
100 g mørkt chokolade
ca 6 dl piskefløde
3 chokolade lagkagebunde
abrikos-marmelade


Den svære pynt:

125-200 g marcipan
rød og grøn frugtfarve
*


Pisk æggeblommer og sukker lysegult.
Smelt chokoladen i vandbad/mikroovn og rør igennem for at sikre at alt chokoladen er smeltet, pas på det ikke bliver for varmt.
Lad massen afkøle lidt
Pisk fløden og vend halvdelen ned i massen.


Tag lagkagebundende og smør først et lag abrikos-marmelade og derefter et godt lag chokolademousse på.

Læg derefter den næste lagkagebund på og fortsæt.
Den øverste lagkagebund smøres med et tyndt lag chokolademousse.


Den svære pynt:

Tag 2 små klumper marcipan og farv den ene rød og den anden grøn.
Resten af marcipanen farves brunt med kakao.
Den brune marcipan rulles fladt og lægges på toppen af lagkagen.


Det resterende flødeskum fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes op af siderne på kagen.
Start i bunden og træk strålen op til kanten og ned igen o.s.v.


Den grønne marcipan deles i tre og formes til blade som sættes med bladenderne mod hinanden på lagkagen.

Af det røde marcipan laves der en 5-7 kugler der trykkes/formes til bær.

Kagen stilles koldt til den skal spises, dog mindst 1 time.


Tips: Dette er en lækker lagkage hvis man ikke kan lide de traditionelle lagkager eller bare har brug for lidt variation.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (9 stemmer)
Siden er blevet set 8.112 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her