Logo

Mexicansk flan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karamel:
100 g sukker
 
Creme:
½ l. kaffefløde
50 g sukker
et stykke kanel
2 hele æg
2 æggeblommer
 
Der skal bruges enten en bageform til flanen eller små portionsforme i metal eller porcelæn, evt. kaffekopper.
Smelt sukkeret.
Fordel det i formen eller i kopperne, også op ad siderne, når det er gyldent.
Pas på: varmt sukker er meget brændende.
Bring fløden i kog med sukker og kanel.
Lad det simre ca. 10 minutter.
Hæld det gennem en fintmasket si og afkøl det.
Pisk hele æg og æggeblommer sammen (men pisk ikke for meget, flanen skal ikke hæve).
Pisk æggemassen i mælken og fordel det i de fire separate forme eller i en større form.
Tænd ovnen på 170ºC.
Lad flanen stivne i vandbad i ovnen.
Vandet skal stå halvt op ad formene.
Vandet må ikke koge, så varmen skrues ned til 150ºC.
Dæk formen(e) med alufolie og lad dem stå i vandbadet 1-1 ½ time.
Lad flanen afkøle og vend den (dem) ud på en stor eller fire små tallerkener.
Sørg for at al karamellen i formen(e) kommer med.
Der kan evt. serveres med karamelsauce til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.845 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her