Logo

Gulerodskage med glasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 æg (str. 3)
2 dl majsolie
400 g sukker (evt. rørsukker)
400 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 spsk stødt kanel
1 knsp stødt nellike
500 g reven gulerod (5 stk)
100 g hakkede valnøddekerner (eller hasselnøddekerner)
Glasur:
100 g flødeost naturel
1 dl cremefraiche 18%
1 dl flormelis
lidt reven citronskal

Pisk sukker og olie cremet, tilsæt æggene et ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og nellike. Sigt melblandingen i dejen og vend revne gulerødder og hakkede nødder i til sidst.
Smør en springform (24 cm) og drys med hvedemel.
Bag kagen ved 175°C i ca. 1 time.
Der må ikke hænge dej ved en strikkepind stukket ned midt i kagen.
Lad kagen køle af ½ time i formen, inden den køler af på en bagerist.

Glasur: Pisk flødeost, cremefraiche, flormelis og citronskal sammen og
smør den tyktflydende creme på kagen.
Serveres med årstidens frugt - fx. blommer, abrikoser eller druer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.148 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her