Logo

Creme brulée cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Creme brulée cupcakes

Creme brulée betyder "brændt fløde". Desserten består af vaniljecreme, der alkøles, dækkes med sukker og derpå sættes under grillen, så sukkeret karamelliseres og danner en skorpe. Her er kageudgaven.

 

16 stk. cupcakes:

375 g hvedemel

3 tsk bagepulver

1 knivspids til æggehviderne

125 g smør ved stuetemperatur

300 g sukker

2 æg, delt i blommer og hvider

2 ½ dl mælk

3 spsk karamelsirup (den slags, der bruges til isdesserter)

1 tsk vaniljeessens

Brun sukkerglasur:

300 g farin

150 g perlemelis

1 ¼ dl mælk

50 g smør, skåret i små stykker

2 spsk lys sirup

2 tsk vaniljeessens farin til drys

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland mel og bagepulver, og stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.

Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør godt mellem hver af dem.

Rør melblandingen i skiftevis med mælken.

Tilsæt karamelsirup og vaniljeessens, og rør dejen glat.

Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og vend dem i dejen med let hånd.

 

C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 20 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Glasur: Bland alle ingredienserne undtagen vaniljeessensen i en tykbundet gryde på svag varme.

Bring langsomt blandingen i kog, mens du hele tiden rører, og kog i 1 minut.

Tag glasuren væk fra varmen og køl den af, til den føles lunken på fingerspidsen.

Kom vanilje­essensen i og pisk, til konsisten­sen er tyk og smørbar.

Glaser de afkølede kager, og drys med farin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her