Logo

Sprød kaffe crème brûlée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprød kaffe crème brûlée

En lillebitte skål til hver er nok, men den gode smag har man i munden 30 minutter efter - Til 6 personer

rørsukker 50 g
skummetmælk 3 dl
piskefløde 2 dl, kan erstattes af mælk for en fedtfattigere version
vaniljekornene fra ½ stang, gerne fed, polynesisk
kaffe 60 g, hele bønner, gerne en god single estate
æg 1 stk
æggeblommer 6 stk
rørsukker 40 g

De 50 g rørsukker skal bruges til at karamellisere brûléerne med, så kom sukkeret i en skål, og lad det stå i nogle timer, for at fjerne fugtigheden.

Tænd ovnen på 110°C.

Varm mælk og fløde op i en gryde.

Kom vanilje og hele kaffebønner i, og varm det op til lige under kogepunktet.

Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen i en skål.

Tilsæt den varme mælkeblanding under konstant piskning, og si derefter.

Fyld cremen i små, ovnfaste skåle, sæt dem i en bradepande med lidt vand i bunden, og lad dem bage i ca. 30 minutter, til de er faste.

Lad dem køle af.

Drys det tørrede sukker over i et tyndt lag lige før servering, og karamellisér toppen med en gasbrænder eller i et par minutter under den rødglødende grill i ovnen.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.198 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her