250 g valnødder
3 dl Brøndum snaps
1 dl sherry
1 vaniljestang
½ kanelstang
1 spsk hindbær vinaigre
2 dl acacie honning
1 dl sirup med karamelsmag
1 dl sukker
2 spsk reven appelsinskræl
75 g mandelsplinter
100 g lyse rosiner
Evt et par svesker (snittet)
Overhæld valnødderne med kogende vand - og lad dem stå i 10 minutter, mens lagen koger op.
Lagen (snaps, sherry, vanilje, kanel, vinaigre, honning, sirup, sukker, appelsinskræl) koges op i 5 minutter.
Valnødder, mandelsplinter og rosiner kommes i lagen - og det hele får lov til at småsimre 15-20 minutter uden låg.
Lad blandingen stå i gryden (med låg) 10-12 timer, vend engang imellem nødder og den resterende lage.
Vaniljestangen fjernes.
Tips: Kan sagtens laves 2-3 dage før servering. Skal i så tilfælde stå køligt.
Tilbehør til ost, fx Gorgonzola, Danablu eller en stærk gammelost.