Logo

Lam i spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg lamme småkød
2 middelstore løg
5 cm frisk ingefærrod
9-10 fed hvidløg
1 frisk grøn chili
1-2 tsk chili peber
8 spsk olie
5 cm hel kanel
7 hele nelliker
7 hele grønne kardemomme
2 laurbærblade
2 spsk stødt koriander
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje
1 middelstor tomat
1 kg spinat frisk eller frossen
7 spsk yoghurt
1 ½ tsk salt
1 spsk garam masala
2-3 spsk ghee eller smør

Den friske spinat vaskes og gøres klar.
Kast spinaten i kogende vand, så den krøller sammen.
Tag den op med en hulske og lav den så til en mos i blenderen.
Sæt mosen til side i en skål.
Hvis man bruger frossen spinat, følger man blot brugsanvisningen på pakken.

Løg, hvidløg og ingefær skrælles og hakkes groft.
Kommes i en blender med 3-4 spsk vand og laves til en jævn mos.

Opvarm olien i en svær gryde på midel blus.

Dup de udskårne kødterninger omhyggeligt med køkkenpapir, så de bliver helt tørre.

Kom 7-8 kødterninger ad gangen i den gennemvarme olie og brun dem på alle sider.
Når de er brunede, tages de op af olien med en hulske og stilles til side.

Kom nu kanel, nelliker, kardemomme og laurbær i den samme varme olie og steg dem under hurtig omrøring.
Når laurbærbladene bliver mørkere, kommes mosen fra blenderen og det hele steges, til blandingen skifter farve.
Hvis den hænger ved gryden, kommes en spsk vand i ad gangen, og man steger videre med bhunao-teknink.

Skru ned for blusset og kom koriander, spidskommen, chili, peber og gurkemeje i.
Steg 2 min og tilsæt så de hakkede tomater.
Steg videre i nogle få minutter og kom så yoghurten i, en skefuld ad gangen under stadig omrøring.
Når yoghurten er helt absorberet i saucen, kommes kødterningerne i sammen med kødsaften.

Når terningerne er godt blandet med sauce, tilsættes salt og retten bringes i kog.
Når retten er kommet i kog, lægger man låg på, skruer ned for blusset og lader retten koge.

Almindeligvis afgiver kødet tilstrækkelig væde til at det kan koge i sin egen saft.
Det er bedst sådan.
Men bliver retten for tør under kogningen, så den begynder at hænge ved gryden, kan man hælde op til 1 ½ dl varmt vand ved.
Rør fra tid til anden i retten under kogningen.

Kom spinatemosen i de sidste 15 min af kogetiden.
Bland spinatmosen omhyggeligt i retten og lad den koge færdig.

Hvis saucen ikke bliver tilstrækkelig tyk, så tag låget af under den sidste del af kogningen og skru lidt op for blusset, til saucen får den rette konsistens.

Kom nu garam masala i retten og rør det omhyggeligt sammen.
Hvis man ønsker det, kan man til sidst røre lidt ghee eller smør i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her