Logo

Braiseret havørred med urter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flot og lækker ret med fisk, som du for eksempel kan serverer til dine gæster med et frisk glas vin tid. Velbekomme.


6 Personer

1 havørred på 2 kg
Fyld:
250 g champignon
½ kg spinat
3 spsk smør
1 bundt persille
Salt og peber
Endvidere:
½ knoldselleri
4 gulerødder
3 porrer
2 løg
3 spsk smør
3 dl halvtør hvidvin
2 dl fiskebouillon
2 laurbærblade

*

Rens ørreden, men klip den ikke op.

Skær en dyb ridse fra hoved mod hale på rygsiden og skær fileterne fri fra rygsiden og udefter, så tæt på benraden som muligt.

Skær nu ryg og sideben væk, fileterne skal stadig hænge fast ved hoved og hale.

Kog fiskeskroget med et delt løg, 1 snittet porre og 1 fintsnittet gulerod 20 minutter.

Si fiskebouillonen. Hak champignonerne groft og damp spinaten under låg et par minutter.

Sauter champignoner og spinat i smørret et par minutter.

Tag det op af gryden og bland den finthakkede persille i.

Krydr med salt og peber og kom fyldet i den udbenede ørred.

Riv selleri og gulerødder på den grove side af råkostjernet og skær porrerne i tynde skiver.

Hak løgene groft.

Sauter grønsagerne let i smørret og kom dem herefter i et ovnfast fad. Læg den fyldte ørred på grønsagerne og hæld vin og fiskebouillon ved. Læg låg på og damp fisken i ovnen i 30 minutter ved 225ºC.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.876 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her