Logo

Hvidløgsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 brød)
Hvidløg giver ikke bare maden en vidunderlig smag, det virker også konserverende.
Dette brød dufter dejligt i hele køkkenet, mens det bager. Hvidløgsbrød smager altid bedst lunt.

50 g gær
½ l lunkent vand
1 tsk salt
55 g rugmel
550-725 g hvedemel
Fyld:
5 fed hvidløg
1 dl hytteost
½ dl olivenolie

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt rugmel, salt og det meste af hvedemelet. Rør dejen sammen, til den er jævn og smidig. En dej med rugmel i vil altid være en smule klistret, så lad være med at hælde for meget hvedemel i. Lad dejen hæve under film eller et klæde i ca. 30 min. Pil hvidløgsfedene, og hak dem fint, rør dem sammen med ost og fedtstof. Ælt dejen, og skær den i fire stykker. Rul hvert stykke ud til en firkant, der er lige så lang som bagepladen og ca. 15 cm bred.
Smør ¼ af fyldet ud over hver firkant, og rul dem sammen på den lange led. Læg brødene på den smurte bageplade, og lad dem efterhæve i 40 min. Tænd ovnen på 225°. Rids brødene med en skarp kniv, og bag dem i 20 min., til de er blevet gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.796 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her