Logo

Kalkunsteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kalkun, ca. 5 kg
salt og peber
2 syrlige æbler
2-3 stængler bladselleri
75 g smør
8 dl hønsebouillon

Sauce:
1 spsk smør
½ spsk hvedemel
stegesky fra bradepanden
evt. lidt fløde

Hug eller skær hals og vingespidser af. Kog dem evt. af til sauce.
Skær æblerne i både og bladsellerien i mindre stykker.
Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni.
Luk med kødnåle.
Læg den på risten over bradepanden med brystet nedad.
Pensl undersiden med halvdelen af smørret.
Brun den ved 225°C i 20 minutter.
Vend kalkunen, og pensl oversiden med resten af smørret.
Dæmp varmen til 150°C, hæld bouillon ved, og steg nu ca. 4 timer.
Øs gerne bouillon op over brystet af og til.
Mærk ved låret om kødet er mørt.
Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for (flottest ved bordet).
Hæld stegeskyen fra, og skum evt. fedt af.

Sauce:
Kog hals, vingespidser, kråse og hjerte og evt. bouillon 1 time.
Si det (det kan gøres i god tid).
Hæld stegeskyen fra kalkunen oveni.
Lad det stå et øjeblik, og skum fedtet af (det lægger sig foroven). Smelt smørret, og pisk melet i.
Spæd med skyen, til saucen er tilpas.
Kom fløden i, og kog saucen igennem. Smag til med salt og peber.
Farv med lidt kulør.
Ønskes en mager skysauce, kan stegeskyen jævnes med majsstivelse i stedet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.219 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her