Logo

Jødiske påskecupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jødiske påskecupcakes

Bag eventuelt kagerne med matzohmel, der fås i jødiske specialforretninger. Her er der blandet friske blåbær i dejen.

 

12 cupcakes:

225 g sukker

1 ¼ dl vegetabilsk olie

3 æg

60 g hvedemel (gerne matzohmel)

2 spsk kartoffelmel

1 tsk kanel

225 g friske blåbær

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform.

Pisk sukker, olie og æg sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter. Stil det til side.

Sigt mel, kartoffelmel og kanel sammen i en lille skål.

Tilsæt de tørre ingredienser til æggeblandingen og rør blåbær i.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Jødiske påskecupcakes med tranebær

Følg basisopskriften.

Erstat blåbær med 225 g friske tranebær.

 

Jødiske påskecupcakes med appelsin og rosiner

Følg basisopskriften.

Erstat blåbær med 100 g rosiner.

Tilsæt 1 tsk appelsinekstrakt til æggeblandingen.

 

Jødiske påskecupcakes med citron og ingefær

Følg basisopskriften.

Erstat blåbær med 1 spsk revet skal fra en usprøjtet citron og 3 spsk hakket kandiseret ingefær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.116 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her