Logo

Samsøbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surdej:
25 g gær
¼ l. kærnemælk
100 g sigtemel
100 g grahamsmel
3 dl kogende vand
2 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk salt
800 g sigtemel

Surdej:
Gær. Kærnemælk og sigtebrødsmel røres sammen.
Står tildækket til næste dag.
Grahamsmel overhældes med kogende vand, røres igennem og står
tildækket til næste dag.
Vand og gær røres sammen.
Surdej, salt skoldet hvedemel og sigtebrødsmel tilsættes og dejen æltes
godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 ½ time.
Dejen slåes ned og formes til 1 eller 2 brød.
Efterhæver på pladen ca. 20 minutter.
Pensles med vand og drysses med grahamsmel.
Bagetid 35-40 minutter ved 200°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.841 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her