Logo

Fyldt hvedekrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
25 g gær
75 g smør
2 ½ dl mælk
¾ dl sukker
½ tsk salt
7-8 dl hvedemel
1 æg
perlesukker
Fyld:
100 g smør
1 dl sukker
2 dl malede mandler
2 dl sukker
2 dl rosiner
1 pakke sukat ca 60 g

Smuldr gæren i en skål.
Smelt fedtstoffet i en kasserolle. tilsæt mælk og lad det blive fingerlunt.
Hæld det over gæren og rør til den er opløst.
Tilsæt sukker, salt, og hvedemel, arbejd dejen smidig og lad den hæve under et klæde i ca 40 min.
Læg dejen ud på et melet bord, ælt den igennem og rul den ud til en rektankulær plade, ca 1 cm tyk.
Rør fedtstof, sukker og mandler sammen til fyldet.
Bred det over dejen.
Drys rosiner og sukat på.
Rul dejen fast sammen til en rulle fra langsiden og læg den på en plade med bagepapir.
Form den til en krans med sammenføjningen nedad.
Klip kransen med en saks og læg hveranden flig til højre, hveranden til venstre.
Lad den hæve i ca 20 min.
Pisk ægget sammen, pensl kransen og drys med perlesukker.
Bag ved 225°C på nederste rille i ca 20 min.
Lad den køle på en rist under et klæde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.542 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her