Logo

Kylling med hvidløg og citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling med hvidløg og citron

 

Jo det er rigtigt: Der skal to hele hvidløg i kyllingen, ikke kun to fed. Men prøv alligevel, for hvidløg bliver dejligt milde i smagen efter en tur i ovnen.

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 45 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer)

 

#

1 kylling

500 g dadel- eller cherrytomater

4 små rødløg (både)

2 dl hvidvin

2 hele hvidløg

2 spsk olie

salt og peber

1 bdt basilikum

 

Marineret citron:

1 økologisk citron

½ tsk salt

2 spsk olie

 

Tilbehør:

4 dl couscous

*

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Læg kyllingen i midten af et stort ovnfast fad.

Læg tomater og løg ved siden af kyllingen.

 

Pil to fed hvidløg og flæk resten af de hele hvidløg og læg dem inden i kyllingen.

Skær de to fed hvidløg hver i 6 lange stykker.

Lav 12 små huller med en spids kniv i kyllingens lår og bryst og mas hvidløgsfeddene ind i hullerne.

Smør kyllingen med olie og krydr med salt og peber.

Hæld hvidvin i fadet og steg kyllingen i ovnen ca. 45 min.

 

Skyl citronen og skær den i meget små terninger.

Varm citronstykkerne op i en kasserolle med salt og olie.

Lad det stå ved svag varme i 5 min. og hæld det op i en lille skål.

Kog couscoussen som angivet på emballagen.

Server kyllingen med couscous og marineret citron til at dryppe over.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.812 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her