Logo

Rødspætte i sommergrønt og flødesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Her får du en rigtig dejlig sommeropskrift på rødspætter der serveres med flødesauce nye kartofler, samt sommergrønt i form af sølvbeder. Sølvbeder kendes også under navnene bladbede og mangold.

(2 personer)
 
2 rødspætter a 400-500 g
80 g spæde sølvbedeblade uden stilke og grove ribber
2 finthakkede skalotteløg
7 små, nye kartofler
1 dessertske fintklippet purløg
2 dl piskefløde
30 g smør
Salt og peber
 
1. Fileter fiskene, del de store fileter i to og lad dem trække med salt.
 
2. Skyl sølvbederne, rul dem sammen som cigarer og skær dem i stimler på tværs.
Kog den ene kartoffel meget mør, så den kan moses.
Skær de øvrige kartofler i skiver på tværs.
Kog skalotteløgene klore i smør.
Kom sølvbedestrimlerne i  løgene og kog dem, indtil alt vandet er fordampet.
3. Varmfløden op og kog forsigtigt fisken heri i to minutter.
 
4. Kog imens kartoffelskiverne halvandet minut i saltet vand, slå vandet af og kom dem ned til sølvbederne.
 
5. Tag fiskestykkerne op og hold dem varme, mens fløde og den meget kogte kartoffel køres til sauce i blenderen.
Juster evt. med mere fløde, til konsistensen er cremet.
Varm op og tilsæt lidt efter lidt 25 g smør.
Smag til med salt og peber.
 
6. Hæld saucen over grønsagerne, klip purløg over, og anret grønsager og fisk på meget varme tallerkener.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her